Kurttukaalikääryleet

Kurttukaalikääryleet

2 h 10 min
keskitaso
61 kcal / 100g
1
2

Maukkaat kasviskaalikääryleet kääritään kauniin kurttuisiin savoijinkaalinlehtiin.

Ainekset

20 kpl
1
kurttukaali (savoijinkaali)
vettä , suolaa

Kasvistäyte

2 dl
kvinoaa
200 g (n. ½ l)
kantarelleja
2 isoa
sipulia
½
tuoretta fenkolia
1 rkl
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl
lehtipersiljaa
150 g

Liemi

1 l
keitinvettä
1
kasvisliemikuutio
¾ dl
siirappia

Ohje

  1. Koverra kaalista kova kanta pois. Keitä kaali kokonaisena suolalla maustetussa vedessä. Irrottele veitsellä uloimpia lehtiä kypsymisen aikana.
  2. Ohenna niistä paksut lehtiruodit veitsellä. Valuta ja hienonna pienet sisälehdet täytettä varten. Levitä isot, kokonaiset lehdet (20 kpl) työlaudalle. Säästä keitinvesi.
  3. Täyte

  4. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Hienonna kantarellit, sipulit ja fenkoli. Kuullota ne rasvassa. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Lisää raastettu juusto, kaali ja kvinoa. Sekoita tasaiseksi.
  5. Nostele täytettä kaalinlehdille n. ½ dl / lehti. Kääri paketeiksi kääntämällä sivun täytteen päälle ja rullaamalla tiukaksi rullaksi. Nostele kääryleet sopivan kokoiseen voideltuun uunivuokaan tai uunipannulle. Käännä lehden pää alapuolelle.
  6. Valmista paistoliemi: ota 1 l keitinlientä ja liuota siihen 1 liemikuutio sekä siirappi. Kaada vuokaan.
  7. Paista kääryleitä ensin 250 asteessa uunin alaosassa n. 10 min. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja kypsennävielä n. 1 t 30 min. Valele kääryleitä liemellä paiston aikana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
61 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
3 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)