Kylmä kukkakaalimousse

Kylmä kukkakaalimousse
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kylmä kukkakaalimousse

Kylmä kukkakaalimousse

Kylmä kukkakaalimousse tarjoillaan alkuruokana suolaisen leivonnaisen kanssa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset7 annosta

7 annosta
1 rkl
1
sipuli hienonnettuna
1 pieni (400 g)
kukkakaali
2 dl
1 dl
2
liivatelehteä
1 ½ rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
½ dl
hienonnettua tilliä

Tarjoiluun

katkarapuja, MSC-sertifioitu

Ohje

  1. Kuullota sipuli ja pieniksi lohkottu kukkakaali kattilassa Oivariini rasvassa, älä ruskista. Lisää kerma ja maito. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 20 min
  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Liota liivatelehtiä n. 5 min kylmässä vedessä. Purista kuiviksi ja sekoita kiehuvan kuumaan kukkakaaliseokseen. Mausta.
  3. Kaada pieniin annoskulhoihin tai kahvikuppeihin. Peitä ja nosta jääkappiin. Koristele halutessasi katkaravuilla ja tarjoa viileänä pienen suolaisen leivonnaisen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
82 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.