Kylmäsavulohimoussea, lohenmätiä, kananmunaa, mallasleipää ja tilliä

Reseptiyhteistyö: Vuoden kokki 2018 Kalle Tanner

Kylmäsavulohimoussea, lohenmätiä, kananmunaa, mallasleipää ja tilliä

Kylmäsavulohimoussea, lohenmätiä, kananmunaa, mallasleipää ja tilliä

Reseptiyhteistyö Vuoden kokki 2018 Kalle Tanner

Kylmäsavulohimoussea, lohenmätiä, kananmunaa, mallasleipää ja tilliä

Kylmät kalat ja mädit kuuluvat joulun alkuruokapöytään. Vuoden kokki Kalle Tannerin suunnittelema kylmäsavulohimoussea ja lohenmätiä yhdistävä teos tarjoillaan lautasannosten sijaan modernisti jaettavana kulhona pöydässä, jolloin koko pöytäseurue pääsee alusta asti hyvien hetkien jakamisen makuun.

4 Henkilölle
3 h
00 arvostelua

Valmistusaika

Yhteensä
3 h

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

Kylmäsavulohimousse

200 g
kylmäsavulohta
1 dl
vettä
¼ tl
suolaa
1 dl
rypsiöljyä
240 g
2 kpl
liivatelehteä

Koristeluun

50 g
mallasleipää
20 g
2 kpl
kananmunaa
1 nippu
tilliä
suolaa
jauhettua mustapippuria
50 g
piparjuurta
¼ dl
rypsiöljyä
100 g
lohen mätiä
100 g
kylmäsavulohta
1 nippu
ruiskukkia
1 nippu
herneenversoja

Ohje

  1. Reseptin valmistusaika: aktiivinen aika 30 min + 2h
  2. Kylmäsavulohimousse

  3. Kuutioi lohi ja aja blenderissä tasaiseksi massaksi veden kanssa.
  4. Lisää öljy massan joukkoon blenderissä vähitellen ja voimakkaasti sekoittaen.
  5. Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi vispilällä erillisessä astiassa.
  6. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata tilkassa kuumaa vettä.
  7. Sekoita lohimassa ja sulatettu liivate keskenään ja kääntele nuolijalla smetanan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siirrä mousse tarjoiluastiaan.
  8. Koristelu

  9. Raasta mallasleipä raastimella ja paista paistinpannulla voissa rapeaksi, anna kuivua talouspaperin päällä.
  10. Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
  11. Kuori munat ja erota keltuainen ja valkuainen.
  12. Pakasta keltuainen ja hienonna valkuainen haarukalla.
  13. Mausta hienonnettu valkuainen hienoksi leikatulla tillillä, suolalla, mustapippurilla ja raastetulla piparjuurella ja kostuta seos rypsiöljyllä.
  14. Raasta pakastettua keltuaista annoksen päälle ja koristele tillinoksilla, valkuaisella, mädillä, kukilla ja herneenversoilla sekä muutamalla siivulla kylmäsavulohta.
  15. Tarjoile jaettavana annoksena pöydässä mallasleivän kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›