Kylmät lohirullat

Kylmät lohirullat

2 h 30 min
keskitaso
150 kcal / 100g
4
6

Tuoresuolatusta kalasta ja tuorejuustosta on helppo valmistaa rulla tuorekelmun avulla. Pakasta se ja leikkaa viipaleiksi salattipedille ennen tarjoilua. Lohirullat maistuvat erityisen hyvin ruisleivän ja keitettyjen perunoiden kera. Kokeile rullaan myös muita tuorejuustomakuja!

Ainekset

6 annosta
200 g
tuoresuolattua kirjolohta
2 rkl
sitruunamehua
1 rasia (200 g)
1/2 - 1 dl
tuoretta sitruunamelissaa tai hienonnettua persiljaa
salaattisekoitusta

Ohje

  1. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Lado kalaviipaleet limittäin tuorekelmun päälle siten, että saat 20 x 20 cm:n kokoisen levyn.
  2. Mausta kala sitruunamehulla. Anna maustua hetkisen.
  3. Notkista tuorejuusto sekoittaen. Levitä tasaisesti kalalle. Ripota pinnalle hienonnettuja yrttilehtiä. Kääri levy tiiviiksi rullaksi tuorekelmun avulla.
  4. Laita rulla pakastimeen pariksi tunniksi, että rulla kovettuu hiukan.
  5. Leikkaa rullasta viipaleita. Laita ne tarjolle salaattipedille. Tarjoa alkuruokana keitettyjen perunoiden kanssa buffet-pöydässä.

Vinkki

* Kokeile myös muita tuorejuustoja makusi mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
150 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Suola
2,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
54 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (6)

ValioAnna Koekeittiöltä15.12.2017 kello 10:22
Hei, rullan voi hyvin pakastaa 1 - 2 viikkoa ennen tarjoilua.
Nimetön15.12.2017 kello 9:18
Voiko pakastaa vaikka viikkoa ennen tarjoilua?
Nimetön1.1.2016 kello 18:41
tilliä ja piparjuuri tuorejuustoa ehdottomasti!!