Lähi-idän lammasta munakoisopyreellä

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Lähi-idän lammasta munakoisopyreellä

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

1 h

Tässä ruoassa ovat kaikki Lähi-idän maut lautasella. Samettista munakoisososetta, itämaisissa mausteissa kylpevää lammasta, tuoreita yrttejä ja granaattiomenan tuomaa raikkautta. Reseptin on kehittänyt Andalusian auringossa -blogin Erja.

Ainekset

Lammas

1 kpl
punasipulia hienonnettuna
3 kpl
valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 rkl
juustokuminaa
½ rkl
maustepippuria
1 tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
paprikaa
500 g
lampaan jauhelihaa
1 ½ tl
kuivattua oreganoa
1 ½ tl
kuivattua timjamia
1 rkl
tomaattipyreetä
3 kpl
tomaattia
suolaa
mustapippuria
2 rkl
granaattiomenasiirappia
sumakkia
granaattiomenan siemeniä
tuoretta persiljaa

Munakoisopyree

4 kpl
munakoisoa
30 g
½ dl
Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
3 ¼ dl
muskottia
suolaa
mustapippuria
(savuaromia)

Ohje

  1. Lammas

  2. Kalttaa tomaatit tekemällä ristiviilto niiden kantaan ja upottamalla kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi. Nosta ne reikäkauhalla, anna hieman jäähtyä ja kuori. Halkaise, poista kova kanta ja kuutioi.
  3. Kuumenna öljy padassa/ kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Muutaman minuutin päästä lisää mausteet ja pyörittele niitäkin hetki. Lisää sitten jauheliha ja ruskista kunnolla.
  4. Lisää pataan kuivatut yrtit, tomaattipyre sekä kuutioidut tomaatit. Laske lämpöä ja anna hautua kannen alla keskilämmöllä parikymmentä minuuttia. Sekoita joukkoon granaattiomenasiirappi ja mausta.
  5. Munakoisopyree

  6. Kuumenna uuni kuumpimpaan mahdolliseen lämpötilaan. Pistele munakoisot kauttaaltaan joko haarukalla tai coctail-vartaalla. Aseta folion päälle ritilälle ja paahda grilivastusten alla välillä käännellen, kunnes pinta on mustunut ja ryppyinen - n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia, halkaise ja lusikoi sisältö siivilään valumaan siksi aikaa, kun valmistat valkokastikepohjan.
  7. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa kunnes melkein alkaa kuplia (älä ruskista). Kuumenna maito toisessa kattilassa.
  8. Lisää jauhot voisulaan ja kypsennä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää sitten kuuma maito, vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Kastike saa jäädä paksuksi, sillä munakoison sisältämä neste ohentaa sitä entisestään.
  9. Kuutioi munakoisot rouheasti (tai, jos haluat ihan samettista pyrettä, soseuta se tehosekoittimessa) ja lisää valkokastikkeeseen. Mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla (ja halutessasi savuaromilla).
  10. Lusikoi lammas munakoisopyreen päälle, ripottele päälle sumakkia, granaattiomenan siemenet sekä persilja ja tarjoile.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö