Lakkakakku

Lakkakakku

Lakkakakku kinuskikuorrutuksella on monien juhlien klassikkoleivonnainen, sillä sen hienostunut ja yksinkertainen maku toimii vuodesta toiseen.

2 h 30 min
keskitaso
222 kcal / 100g
0
6

Ainekset8 annosta

8 annosta
3:n munan kakkupohja (Ø 18 - 20 cm)

Kostutusliemi

½ dl
lakkalikööriä
½ dl
vettä

Täyte ja reunapursotukset

2 prk (à 200 g)
3 dl
1 dl
lakkahilloa
2 dl (100 g)
pakastelakkoja

Kinuskikuorrutus

1 dl
1 dl
fariinisokeria

Koristelu

lakkoja
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Ks. kakkupohjan valmistus ohjeesta Kakkupohja.
  2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  3. Kostuta kakkulevyt tasaisesti joka puolelta.
  4. Vaahdota rahka ja kerma kulhossa. Sekoita lakkahillo ja lakat. Jätä muutama lakka koristeluun.
  5. Levitä alimmalle kakkupohjalle puolet lakkahillosta. Pursota tai levitä päälle n. 1/4 rahkavaahdosta, älä täytä aivan reunaan asti. Täytä toinen väli samoin. Nosta kansilevy päällimmäiseksi.
  6. Keitä kerma ja fariinisokeri kinuskiksi keskilämmöllä, n. 5 min. Voit varmistaa, että kinuskia on keitetty riittävästi valuttamalla sitä kylmään veteen. Jos kinuski leviää, keitä vielä. Valmis kinuski on kylmänä sormin muotoiltavaa.
  7. Kaada hiukan jäähtynyt kinuski kakun keskelle ja anna levitä reunoihin saakka, muttei yli. Levitä tarvittaessa lastalla.
  8. Pursota loppu rahkavaahto reunoille. Röyhelöpursotukseen tarvitset lehtityllan (15 mm). Pursota vaakatasossa ensin alimmainen kierros. Tärisytä kättä pursotuksen edetessä, jotta röyhelöt saavat elävyyttä. Pursota sitten kierros kerrallaan ylöspäin, kunnes kinuskikuorrutteen reuna on peittynyt.
  9. Koristele lakoilla (ja kukilla).

Vinkki

Kakku kannattaa tehdä koristelua vaille valmiiksi useampi tunti (jopa edellisenä päivänä) ennen tarjoilua, jotta sen maut ja kosteus ehtii tasaantua. Kakun voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
222 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)