Lakkapiirakka

Lakkapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lakkapiirakka

Lakkapiirakka

Suomalaisten soiden kulta maistuu herkulliselta murupiirakassa. Lakka, hilla, suomuurain - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Lakkojen saatavuus on usein hiukan haasteellista, voitkin tehdä tämän piirakan pakastelakoista tai kokonaan ilman, jolloin raikas lakan maku tulee kokonaan Valio maustetusta rahkasta.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
25 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 palaa

12 palaa
250 g
2 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
7 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Lisää muruseokseen

1 dl
mantelijauhetta

Lisää pohjataikinaan

1 prk (200 g)
1
kananmuna

Täyte

2 prk (à 200 g )
100 g
lakkoja

Ohje

  1. Sulata voi. Lisää siihen sokerit ja jauho-leivinjauheseos. Nypi murumaiseksi. Ota muruseosta 3 dl talteen, lisää siihen 1 dl mantelijauhetta (seos ripotetaan lopuksi piirakan pinnalle).
  2. Lisää pohjataikinaksi tulevaan muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita.
  3. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperille uunivuokaan (20 x 30 cm).
  4. Lusikoi rahka taikinalle. Lisää lakat rahkan päälle.
  5. Ripota muruseos pinnalle.
  6. Paista uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.
  7. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
326 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.