Lakkapiirakka

Lakkapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lakkapiirakka

Lakkapiirakka

Suomalaisten soiden kulta maistuu herkulliselta murupiirakassa. Lakka, hilla, suomuurain - rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
25 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset12 palaa

12 palaa
250 g
2 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
7 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Lisää muruseokseen

1 dl
mantelijauhetta

Lisää pohjataikinaan

1 prk (200 g)
1
kananmuna

Täyte

2 prk (à 200 g )
100 g
lakkoja

Ohje

  1. Sulata voi. Lisää siihen sokerit ja jauho-leivinjauheseos. Nypi murumaiseksi. Ota muruseosta 3 dl talteen, lisää siihen 1 dl mantelijauhetta (seos ripotetaan lopuksi piirakan pinnalle).
  2. Lisää pohjataikinaksi tulevaan muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita.
  3. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperille uunivuokaan (20 x 30 cm).
  4. Lusikoi rahka taikinalle. Lisää lakat rahkan päälle.
  5. Ripota muruseos pinnalle.
  6. Paista uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.
  7. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
326 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.