Lakritsaiset keksileivokset

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

Lakritsaiset keksileivokset

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

5 h

Näihin minileivoksiin löytyi innoitus keksitikkareista, joiden suosio perustuu hauskan muodon ohella helppoon valmistustapaan ja tietenkin herkulliseen makuun. Sitruunarahkalla maustettu keksiseos toimii hyvin myös vuokaan litisteltynä ja jähmettymisen jälkeen kuutioiksi leikattuna. Lisäjujua antaa pohjaan upotetut lakritsit, jotka koristavat leikkauspintaa.

Ainekset

Pohja

125 g
200 g
¾ dl
tomusokeria
250 g
digestivekeksejä
1 ½ dl
kookoshiutaleita
300 g
Englannin lakritsi -karkkeja

Kuorrute

100 g
valkosuklaata
300 g
Valio maustettu rahka sitruunainen lakritsi laktoositon

Koristelu

Englannin lakritsi -karkkeja

Ohje

  1. Vuoraa neliskanttinen vuoka (18 x 28 cm) leivinpaperilla.
  2. Mittaa voi, sitruunarahka ja tomusokeri kattilaan. Kuumenna lieden keskiteholla sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Lisää voi-rahkaseokseen keksimurska, kookoshiutaleet ja Englannin lakritsit.
  3. Painele keksimassa vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
  4. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Yhdistä suklaasula lakritsirahkan kanssa vatkaimella sekoittaen. Levitä pohjan päälle. Vedä pintaan kuvioita haarukalla. Anna kuorrutteen ja pohjan jähmettyä jääkaapissa vielä kolmisen tuntia.
  5. Leikkaa terävällä veitsellä napakasti painaen pieniksi paloiksi. Koristele karkeilla.
  6. Vinkit

  7. Siniset karkit leikkautuvat huonosti, joten ne kannattaa säästää koristeluun. Jos ostat koristelua varten toisen pussin, voit vaihtaa sieltä tilalle muita karkkeja.
  8. Leivokset voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Älä kuitenkaan säilytä sen kauempaa, sillä karkkien rakenne pehmenee useamman päivän kuluessa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö