Laktoositon piimäjuusto

Laktoositon piimäjuusto

8 h 40 min
keskitaso
52 kcal / 100g
9
11

Tuttu piimäjuusto valmistuu myös laktoosittomana versiona ja näin kaikki juuston ystävät pääsevät nauttimaan piimäjuuston herkullisesta mausta.

Ainekset

8 annosta
3 l
4
kananmunaa
1 l
1 ½ rkl
suolaa
2 rkl
sokeria

Ohje

  1. Kaada maito paksupohjaiseen teräskattilaan tai pinnoitettuun kattilaan (esim. teflon). Kuumenna lähes kiehumispisteeseen (95 asteiseksi); sekoita koko ajan puulastalla kattilan pohjaa, ettei maito pala pohjaan.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Vatkaa joukkoon piimä. Lisää suola ja sokeri. Hämmennä seos hitaasti kuuman maidon joukkoon. Kuumenna uudelleen lähelle kiehumispistettä (90 asteeseen). Sekoita hiljalleen kattilan pohjaa kuumennuksen ajan.
  3. Nosta kattila levyltä ja peitä kannella. Anna heran erottua juustomassasta n. 30 min.
  4. Nosta massa reikäkauhalla tiheäreikäiseen terässiivilään, valuta hetkisen ja siirrä kostealla sideharsolla vuorattuun muoviseen lävikköön. Kaada vielä kaikki hera siivilän läpi ja siirrä loppu juustomassa lävikköön. (Voit myös käyttää puista juustomuottia, liota se kylmässä vedessä ja vuoraa sideharsolla.) Jos haluat maustaa juuston, tee se tässä vaiheessa.
  5. Peitä juusto ja laita päälle kevyt paino. Nosta muotti valumaan jääkaappiin isomman astian päälle. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.
  6. Kumoa tarjoiluvadille.
  7. ( Tällä ohjeella valmistettuna valmiin juuston paino on n. 750 g. )

Vinkki

* Lisää juustomassaan halutessasi jotakin seuraavista: * 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna * ½ - 1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna * 1 ½ tl kuminaa * ½ - 1 dl pestoa * 1 - 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna* Ota hera talteen ja käytä sämpylätaikinan nesteenä.Nosta juusto leivinpaperille uunipellille. Voitele juusto keltuaisella. Paista sitä uunin keski- / yläosassa 250 asteessa n. 10 min eli kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämmin juusto kermavaahdon ja hillon kera jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
52 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
116 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (11)

Nimetön5.12.2017 kello 21:44
Mistäköhän löytyisi tämän ohjeen vanha versio? Se, jossa on maitorahkaa?
ugly_pheebs9.3.2016 kello 19:49
Paljonko tuosta tulee valmista juustoa? Jos 10-15 annosta, mikä on annoskoko?
Nimetön14.9.2015 kello 11:19
Mikä se hera on? Entä miksi pitää tehdä ristiviillot ja missä astiassa sen pitää olla juuri silloin? Minkälaiseen astiaan sen voi laittaa ennenkuin pistää jääkaappiin? Voiko sen laittaa uunivuokaan?