Lamington -kakkua ruusunmarjahillolla

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Lamington -kakkua ruusunmarjahillolla

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

2 h

Leivontafoorumilla elokuussa oli ideana käyttää sellaisia luonnonantimia, kasvia/marjaa/yrttiä/yms jota ei pääasiassa viljellä myyntitarkoituksessa. Palkintosijalle II pääsi nami-hiiren kahvikakuksi mukaeltu austraalialainen Laminglon.

Ainekset

Kakkupohja

185 g pehmeää (suolatonta) Valio voita
1 tl vaniljaa
165 g sokeria
3 kananmunaa
60 ml Valio maitoa
225 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
300 g ruusunmarjahilloa

Koristeluun:

kookoshiutaleita

Itsetehty ruusunmarjahillo:

1 l halkaist. siemenettömiä marjoja
4 dl vettä
3 dl hillosikeria+1 rkl hunajaa

Ohje

  1. Kakkupohja:

  2. Esilämmitä uuni 160°C /paistoaika kakulle n. 30 min. Voitele/paperoi irtopohjavuoka (20cm) tai sopiva kahvikakkuvormu
  3. Surauta tasaisen kuohkeaksi massaksi kulhossa voi, vanilja ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sekoittaen.
  4. Sekoita jauhot ja leivinpulveri keskenään. Lisää muna-sokeriseokseen jauhoseos kahdessa osassa maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Täytä taikinalla valitsemasi vuoka ja paista kypsäksi tarvittava aika, tikkukoe !
  6. Jäähdytä kakku ritilän päällä, jonka alla on leivinpaperi.
  7. Ruusunmarjahillo:

  8. Kerää puhtaita ruusunmarjoja/kiulukoita astiaan, pese, halkaise ja laita jääkaappiin 1-2 h.
  9. Poista pikkulusikan varrella siemenet (lähtee paremmin, kun marjat ovat kylmiä (?).
  10. Keitä marjoja vedessä noin 30 min. ja lisää joukkoon sokeri ja hunaja hämmentäen. Kun ne ovat kunnolla sekoittunut hilloon, ota kattila liedeltä ja paseeraa hillo.
  11. Purkita hillo normaalisti puhtaisiin kuumiin purkkeihin, sulje, jäähdytä ja laita jääkaappiin.
  12. Hillo on heti valmista käyttöön, mutta parempaa viikon päästä …..vie kielen mennessään.
  13. Ellei ruusunmarjan maku miellytä voi joukkoon aina lisätä omenahilloa.
  14. Koristelu:

  15. Laita kattila ja 1 rkl vettä miedolle lämmölle ja lisää joukkoon reilu puolet noin ¾ ruusumarjahillosta ja sekoittele notkeaksi. Valele jäähtynyt kakku notkealla/löysähköllä ruusunmarjahillolla, niin että se valuu myös reunoille valuen mahdollisesti leivinpaperille!
  16. Laita rikotuja kookoshiutaletta kakkua isommalle keittolautaselle ja pyöritä sitä kallellaan niin, että kookos tarttuu tarmeaan hilloreunaan…..samoin jos käytät mantelilastuja tai rikottua krokanttia.
  17. HUOM.: Alkuperäisessä vanhassa reseptissä kakku paistetaan uunipannulla tai suorakaiteen mallisissa vuoissa, leikataan neliöiksi ja valellaan hillolla ja kieritellään kookoshiutaleissa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö