Lammas-kaalikeitto

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Lammas-kaalikeitto

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 h

Lammas-kaalikeitto muistuttaa mummolasta ja lämmittää kehoa sekä mieltä. Timjamismetana tuo kivan pienen lisän perinteiseen keittoon. Lihan tulisi olla mielellään edullista, luullista lampaan lihaa kuten lapaa, etuselkää, rintaa, niskaa tai paistia. Resepti on mukailtu anoppini vuosikymmeniä palvelleesta ohjeesta.

Ainekset

600 g
luullista lampaan lihaa
1 ½ l
vettä
1 ½ tl
suolaa
10 kpl
kokonaista mustapippuria
600 g
kaalia (varhais tai valkokaali)
2 kpl
porkkanaa (250 g)
1 kpl
sipulia (125 g)
3 kpl
perunaa (300 g)
4 kpl
laakerinlehteä
½ tl
meiramia

Timjamismetana

125 g
Valio smetanaa (pieni prk)
1 tl
juoksevaa hunajaa
tuoretta timjamia

Ohje

  1. Paloittele lampaanliha isoiksi paloiksi ja pane palat kattilaan haaleaan veteen.
  2. Kuumenna hitaasti ja kerää pinnalle muodostuva vaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla.
  3. Lisää suola ja pippurit ja keitä lammasta vähintään tunnin verran.
  4. Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuoritut porkkanat viipaleiksi. Nosta lihat hetkeksi syrjään ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Lisää kaikki ainekset keittoon ja keitä hiljalleen n. 30 min tai pidempään. Keitto paranee hautumalla!
  5. Lisää meirami kypsentämisen loppuvaiheessa ja lisää tarvittaessa vähän suolaa. Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoile timjamismetanan kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö