Lämmin hummusdippi

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Lämmin hummusdippi

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

30 min

Lämmin hummusdippi sopii mainiosti alkusyksyn illanistujaisten naposteluun. Itse tehty hummus, eli kikhernetahna, on nopea valmistaa ja uunissa sulanut juusto tekee siitä erityisen maukkaan lämpimän dipin.

Ainekset

350 g
kikherneitä
1 kpl
valkosipulin kynttä
2 rkl
tahinia
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
vettä
½ tl
suolaa
150 g

Ohje

  1. Valuta ja huuhtele säilötyt kikherneet. Aseta tehosekoittimeen yhdessä valkosipulin, tahinin, sitruunamehun, veden ja suolan kanssa. Soseuta tasaiseksi.
  2. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vettä, jotta hummus on helposti lusikoitavaa.
  3. Raasta juusto ja sekoita hummuksen joukkoon. Kaada seos uunin kestävään astiaan.
  4. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja dippi lämmennyt.
  5. Tarjoile nachojen, kasvisten tai pitaleivän kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö