Lämmin katkarapu-lohisalaatti

Lämmin katkarapu-lohisalaatti

Lämmin salaatti on maukas ja täyttävä arkiruoka. Lämpimän salaatin pohjan voit käyttää esimerkiksi riisiä, nuudeleita tai vaikka paistettuja kasviksia.

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
kirjolohifileetä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunapippuria
½ tl
suolaa
2 dl
risottoriisiä
1 l
vettä
1
kanaliemikuutio
1 (150 g)
fenkoli
1 iso
hapahko omena
150 g
katkarapuja, MSC-sertifioitu
1 - 2 rkl
1 ruukku
rucolaa

Kastike

1 prk (200 g)
1 rkl
fariinisokeria

Ohje

  1. Leikkaa kalafilee nahattomaksi, poista ruodot ja kuutioi filee. Valuta päälle sitruunamehu ja ripottele sitruunapippuri ja suola. Sekoita ja anna maustua.
  2. Laita riisi kiehumaan liemikuutiolla maustettuun veteen. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja kuorittu omena pieniksi kuutioiksi.
  4. Sulata ja valuta katkaravut.
  5. Ruskista kalakuutiot nopeasti kuumalla, tilavalla pannulla Oivariinissa kullanruskeiksi. Lisää pannun toiselle reunalle fenkoli. Sekoittele hetken aikaa. Lisää omenakuutiot ja katkaravut. Kuumenna, sekoita ja nosta sitten pannu levyltä.
  6. Kaada riisi lävikköön, valuta ja huuhtele nopeasti. Kaada riisi laakealle vadille. Lusikoi päälle kuuma lohiseos. Ripottele päälle rucolaa.
  7. Sekoita kastikkeen ainekset.
  8. Tarjoa valkosipulipatongin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
84 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›