Lämmin Mifu-kasvissalaatti

Lämmin Mifu-kasvissalaatti
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lämmin Mifu-kasvissalaatti

Lämmin Mifu-kasvissalaatti

Pannulla tai parilalla paistetut kasvikset yhdessä hunajaisella sitruunalla maustetun Mifun kanssa on monipuolinen ja maukas ateria. Oletko muuten aikaismmin maistanutkaan pannulla paahtunutta avokadoa?

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pkt (330 g)
2 tl
juoksevaa hunajaa
rouhittua mustapippuria
yhden
sitruunan kuori
1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
avokadoa
suolaa myllystä
1 - 2 rkl
sitruunamehua
1 dl
tuoretta sitruunamelissaa
2 rkl (extra virgin)
oliiviöljyä

Voiteluun ja paistamiseen

Ohje

  1. Lisää Mifu-rasiaan ruokarakeiden joukkoon hunaja ja pippuri. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta joukkoon sen keltainen kuoriosa. Sulje kansi, ravista ja jätä maustumaan kasvisten käsittelyn ajaksi.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa sentin paksuisiksi vinottaisiksi viipaleiksi.
  3. Halkaise avokadot. Poista kivet. Leikkaa puoliskot kuorineen pitkittäin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  4. Voitele kesäkurpitsaviipaleiden pinnat Oivariini rasvalla. Lisää ne ja avokadoviipaleet hyvin rasvatulle parilapannulle tai grilliritilälle. Ruskista molemmin puolin.
  5. Kuumenna sillä aikaa Oivariini paistinpannulla. Lisää Mifu ja paista harvakseltaan sekoittaen, kunnes Mifu on saanut kauniin paistopinnan.
  6. Nosta kasvikset tarjoiluastiaan. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Ripottele päälle yrtti ja Mifu. Valuta päälle oliiviöljyä. Tarjoa heti pää- tai lisukeruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
128 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.