Lämminsavulohisalaattia, tillipiimää ja grillattua avomaan kurkkua

Reseptiyhteistyö: vuoden-kokki-2018-kalle-tanner

Lämminsavulohisalaattia, tillipiimää ja grillattua avomaan kurkkua

Reseptiyhteistyö: vuoden-kokki-2018-kalle-tanner

Vuoden kokiksi valittu Kalle Tanner kehitti reseptin, jonka piimäkastike tuo herkullisen ruokaisan lisän kesäiseen lämminsavulohisalaattiin. Ei kun grilli päälle ja kokeilemaan!

30 min

Ainekset2 n. 2 annosta

2 dl
200 g
lämminsavulohta
50 g
kuorittua katkarapua
2 kpl
pekoniviipaletta
100 g
avomaan kurkkua
1 kpl
rapealehtinen salaatti
200 g
herneenpalkoja
1 nippu
tuoretta tilliä
50 g
piparjuurta
herneenversoja koristeluu
suolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

Ohje

  1. Hienonna tilli ja sekoita piimän joukkoon, mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  2. Sekoita maustetun piimän joukkoon oliiviöljy ja sekoita hieman, mutta niin että oliiviöljy jää hieman erottuneeksi piimästä ja helmeilee kauniisti kastikkeen päällä.
  3. Öljyä kurkkujen pinta kevyesti ja grillaa kurkut kuumassa grillissä suoraan hiilloksessa, niin että niiden pinta hiillostuu kunnolla.
  4. Grillaa pekonit rapeiksi ja laita talouspaperille kuivumaan, leikkaa pekonista noin 3 cm pituisia paloja.
  5. Anna kurkkujen levätä hetki ja viipaloi kurkusta noin 3 mm paksuja lantteja.
  6. Irrottele herneet palkoistaan ja mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
  7. Revi lohi noin 2 cm x 2 cm paloiksi ja asettele lautasen toiselle reunalle.
  8. Ripottele lohen päälle sulatetut katkaravut ja herneet.
  9. Koristele salaatti pekonilastuilla ja grillatulla avomaankurkulla sekä herneenversoilla.
  10. Pirskottele piimäkastiketta kalan ja salaatin päälle.
  11. Kuori piparjuuri ja raasta lopuksi annoksen päälle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö