Lampaanpotka

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Lampaanpotka

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

10 min

Yllätä ystäväsi tai hemmottele itseäsi viikonloppuna juhlavalla oluessa haudutetulla lampaanpotkalla. Vieraasi eivät varmasti arvaakaan kuinka helppo lampaanpotka on valmistaa. Tämä resepti on yksi bravuureistani ja ikisuosikki! Tämän ruuan valmistamisessa ainoa erityistaito mitä vaaditaan on kärsivällisyys. Viikonloppuna on kiva puuhastella sillä välin kun ruoka valmistuu kuin itsestään.

Ainekset

2 kpl
lampaanpotkaa (1 kg)
2 dl
tummaa olutta
3 dl
vettä
1 rkl
liha tai riistafondia

Marinadi

½ dl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
juoksevaa hunajaa
2 kpl
valkosipulin kynttä
4 kpl
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
1 ripaus
pippuria
1 kpl
rosmariinin oksa

Ohje

  1. Tarvittaessa sulata lampaanpotkat jääkaapissa noin 12 tuntia.
  2. Hiero marinadi potkiin ja marinoi niitä yön yli. Käännä kerran.
  3. Asettele pataan lampaanpotkat ja kaada päälle kuuma lihaliemi sekä olut. Mausta suolalla.
  4. Paista kansi kiinni uunin keskitasolla 150 asteessa noin tunti. Laske lämpötila 100 asteeseen ja hauduta vähintään neljä tuntia.
  5. Valele potkia välillä liemellä ja käännä potkat ainakin kerran ympäri.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö