Lasagne à la Mustapekka

Lasagne à la Mustapekka

1 h 15 min
keskitaso
113 kcal / 100g
13
17

Perinteinen lasagne on maukas arkiruoka. Juustokastikkeen voit korvata helposti juustokeitolla.

Ainekset

5 annosta

Jauhelihakastike

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
2 isoa (275 g)
sipulia
1 - 2
valkosipulin kynttä
2 - 3 (250 g)
porkkanaa
3 (150 g)
varsisellerin vartta
½ tl
suolaa
1 tl
pippurisekoitusta
¼ tl
muskottipähkinää
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1 prk (2,5 dl)

Vuokaan

9
täysjyvälasagnelevyä
1 pkt (5 dl)

Pinnalle

1 pkt (150 g)

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa.
  2. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet, raastetut porkkanat ja ohuiksi viipaleiksi leikattu varsiselleri. Sekoita ja anna paistua muutama min.
  3. Lisää mausteet, sekoita. Kaada joukkoon tomaattimurska ja ruokakerma. Sekoita ja anna kiehua hetkisen.
  4. Lusikoi suorakaiteen muotoiseen (n. 23 x 30 cm) lasagnevuokaan jauhelihakastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä, lisää juustokeittoa ja taas jauhelihakastiketta. Tee näin 3 kerrosta, kaada päällimmäiseksi loppu jauhelihakastike ja juustokeitto.
  5. Aseta pinnalle juustoviipaleet.
  6. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla paistotasolla n. 40 min. Peitä vuoka kypsennyksen loppupuolella, jos pinta saa liikaa väriä.
  7. Anna ruoan vetäytyä foliolla peitettynä 10 min ennen ruokailua.
  8. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
113 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
82 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)