Lasagnette

Lasagnette

Lasagnette on kuin lasagne, mutta se valmistetaan pienistä lasagnepastapaloista tai vaihtoehtoisesti murennetuista lasagnelevyistä. Tästä riittää ruokaa isommallekin perheelle tai seuraavaan päivään.

55 min
helppo
149 kcal / 100g
15
14

Ainekset6 annosta

6 annosta
600 g
naudan jauhelihaa
1 pussi (200 g)
pakastesipulikuutioita tai hienonnettua sipulia
2 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
400 g (täysjyvä)
pastaa , esim. Torino mini lasagnepastaa

tai 400 glasagnelevyä
3 dl
1 prk (à 2,5 dl)
1 pussi (150 g)

Voiteluun

1 rkl

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja sipuli paistokasarissa tai isossa, pinnoitetussa kattilassa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja kääntele hetki. Mausta.
  2. Sekoita joukkoon tomaattimurskat. Huuhtele tölkit vedellä (½ dl/tlk) ja lisää joukkoon. Keitä 2 - 3 min. Lisää joukkoon pasta. Jos käytät pastalevyjä, murenna ne käsin n. 3 cm x 3 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita.
  3. Kuumenna maito, ruokakerma ja juustoraaste kattilassa samalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Nosta liedeltä.
  4. Lado voidellun uunivuoan (2 l) pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta ja kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Toista samanlainen kerros.
  5. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.
  6. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa salaatin ja raikkaan maidon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
149 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
68 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)