Lasimestarin silli

Lasimestarin silli

Lasimestarin silli kuuluu on osa suomalaista joulupöytää. Tässä ohjeessa pohjana toimii vaalea glögi.

Ainekset6 annosta

6 annosta
2
kokonaista rasvasilliä
1
porkkana
1
punasipuli
20
valkopippuria
20
maustepippuria
2
laakerinlehteä

Liemi

2 dl
Valio vaaleaa glögiä
½ dl
väkiviinaetikkaa
¾ dl
sokeria

Ohje

  1. Poista rasvasillistä sisälmykset ja pane sillit likoamaan yöksi runsaaseen kylmään veteen.
  2. Kiehauta liemen ainekset ja jäähdytä. Kuivaa sillit ja leikkaa paloiksi. Poista selkäruoto halutessasi.
  3. Viipaloi porkkana ja sipuli. Lado lasitölkkiin kerroksittain mausteita, sillipaloja ja porkkana- sekä sipuliviipaleita. Kaada päälle liemi
  4. Anna tekeytyä kylmässä 2 - 3 vuorokautta.

Vinkki

* Korvaa halutessasi kokonaiset rasvasillit sillifileellä, esim. 2 pak (à 150 g) Boy kevytsuolatuttuja sillifileitä. Valmista muuten samaan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
119 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
5,7 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
7 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)