Laskiaispulla Sydämellinen

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Laskiaispulla Sydämellinen

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

1 h

Helmikuun haasteena olivat kuukauden perinteiset leipomukset pienellä twistillä. Palkinnoille ylti 'tonttolin' Sydämellinen laskiaiskranssi.

Ainekset

Pullataikina:

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
0,5 rkl hienonnettua kardemummaa
1 kananmuna (puolet taikinaan, puolet voiteluun)
1,5 dl ohrajauhoja
4,5 dl Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita

Täyte:

100g Valio (rasvaista) rahkaa
2 dl Valio kermaa
mansikkahilloa tai paseerattua vadelmaa
0,5 dl-1dl mansikkatomusokeria
0,5 dl Siro erittäin hienoa sokeria

Koristelu:

Raesokeria ja mansikkatomusokeria + vettä

Ohje

  1. Tee näin:

  2. Liuota kädenlämpöisen maidon (42 astetta – tuntuu jopa kuumalta) joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää 2 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä voi ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä.
  3. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä pullia. Nosta pullat pellille sydämen muotoon. Kohota peitettyinä noin kaksinkertaisiksi. Voitele ennen paistamista munalla, paista pullat 225 asteessa 10-12 min.
  4. Leikkaa jäähtynyt pulla halki.
  5. Vatkaa kerma ja lisää rahka ja sokerit vatkaten joukkoon. Pursota kerma pullapitkon leikkauspinnan reunoille ja nosta keskelle lusikalla hilloa. Nosta kansi päälle.
  6. Sekoita vesi + tomusokeri (noin pari tl + 0,5-1dl) ja valuta seos lusikalla pullapitkolle. Ripottele lopuksi päälle raesokeria. Herkuttele!
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö