Laskiaispullakakku

Laskiaispullakakku

Miten olisi noin kilon pullataikinasta tehty laskiaispulla? Kyllä - tässä se on! Leivo laskiaispulla kakuksi tekemällä kätevästia yksi iso pulla ja täyttämällä se sipaisulla kinuskituorejuustoa, mantelimassaviipaleilla ja kermavaahto. Aikaa säästyy ja kakku varmasti ilahduttaa herkuttelijoita.

1 h 30 min
helppo
320 kcal / 100g
3
0

Ainekset12 annosta

12 annosta
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 ½ tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
7 ½ dl
vehnäjauhoja
75 g

Voiteluun ja pinnalle

1
kananmuna
2 - 3 rkl
mantelilastuja
tomusokeria

Täyte

½ rasiaa (à 200 g)
150 g
mantelimassaa
2 dl
2 tl
sokeria tai vaniljasokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola, sekoita.
  2. Alusta jauhot vähitellen joukkoon ja lisää loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa hyvin.
  4. Leivo taikina yhdeksi jättipullaksi. Nosta leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin liinan alla. Voitele munalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
  5. Paista uunin keski-/alaosassa 175 asteessa n. 30 min. Peitä loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.
  6. Täyte

  7. Leikkaa pullan lakki irti.
  8. Voitele pohja tuorejuustolla.
  9. Viipaloi mantelimassa. Levitä viipaleet pohjalle.
  10. Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Lusikoi kermavaahto täytteeksi.
  11. Aseta pullakakkukansi paikoilleen. Siivilöi päälle tomusokeria.
  12. Tarjoa kakku kuuman kaakaon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
320 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
14 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
54 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)