Siirry sisältöön
Late Lammas -kakku

Late Lammas -kakku

Lastenjuhlien suloinen keskipiste on tämä lammaskakku. Kakku on päällystetty sokerimassalla ja valkoisella hattaralla. Hattara on arka kostealle ilmalle, joten sadepäivän sattuessa sen voi korvata esim. pienillä vaahtokarkeilla. Hattaraa myydään muovisangoissa makeismyymälöissä tai sitä voi tehdä itse hattarakoneella.

Late Lammas -kakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 munan kääretorttupohja

Kostutukseen

  • ½ rkl vaniljasokeria
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Vadelmacurd

  • 200 g vadelmia
  • 2 keltuaista
  • 1 dl hillosokeria
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Pätkismousse

  • 3 liivatetta
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 10 suklaapatukkaa, Pätkis
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon

Koristelu

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl tomusokeria
  • 500 g valkoista sokerimassaa
  • 200 g mustaa sokerimassaa
  • 2 prk (à 28 g) valkoista hattaraa

Ohje

  1. Aloita kakun tekeminen valmistelemalla vadelmacurd ja pätkismousse. Valmista kääretorttupohja.

Vadelmacurd

  1. Laita kattilaan vadelmat, keltuaiset ja hillosokeri. Keitä hiljalleen sekoitellen n. 10 min, kunnes seos sakenee. Jäähdytä vesihauteessa. Lisää voi kuutioina voimakkaasti vatkaten.

Pätkismousse

  1. Paloittele suklaapatukat. Laita ne ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä jääkaapissa kauttaaltaan kylmäksi. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota pätkiskerma. Kuumenna tilkka maitoa esim. kahvikupissa mikrossa, sulata liivatteet siihen. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon. Yhdistä rahka ja pätkisvaahto.

Kakun kokoaminen

  1. Vuoraa pyöreäpohjainen (Ø n. 20 cm) kulho kelmulla. Leikkaa sokerikakkulevystä neljä ympyrää siten, että pohjalle tuleva levy on pienin ja kolme muuta suurenee vähitellen. Isoimman levyn tulisi olla kulhon suuaukon levyinen.
  2. Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle paistopinta alaspäin. Kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maidolla leikkauspinnan puolelta. Levitä ohut kerros vadelmacurdia kakkulevyn pinnalle.
  3. Levitä täyte alimman levyn päälle. Nosta päälle seuraava levy, kostuta. Täytä muut välit kuten edellä.
  4. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristelu

  1. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään kulhossa. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille tasaisesti paletin tai lastan avulla.
  3. Vaivaa valkoinen sokerimassa pehmeäksi. Kauli tomusokeroidulla pöydällä ohueksi (0,5 cm) levyksi. Levy saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa pizzapyörällä tai veitsellä ylimääräinen reuna pois.
  4. Muotoile mustasta sokerimassasta lampaan pää ja jalat. Tee valkoisesta sokerimassasta silmät.
  5. Kiinnitä valkoista hattaraa tiiviinä pallosina kakun pintaan juuri ennen tarjoilua. Hattara tarttuu sokerimassaan ilman vettä tai elintarvikeliimaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 386 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 41,8 g
Rasva 20,8 g
Tyydyttynyt rasva 8,2 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search