Late Lammas -kakku

Late Lammas -kakku

17 h
haastava
374 kcal / 100g
2
2

Lastenjuhlien suloinen keskipiste on tämä lammaskakku. Kakku on päällystetty sokerimassalla ja valkoisella hattaralla. Hattara on arka kostealle ilmalle, joten sadepäivän sattuessa sen voi korvata esim. pienillä vaahtokarkeilla. Hattaraa myydään muovisangoissa makeismyymälöissä tai sitä voi tehdä itse hattarakoneella.

Ainekset

12 annosta

Pohja

4
munan kääretorttupohja

Kostutukseen

½ rkl
vaniljasokeria
1 dl

Vadelmacurd

200 g
vadelmia
2
keltuaista
1 dl
hillosokeria
100 g

Pätkismousse

3
liivatetta
2 dl
10
suklaapatukkaa , Pätkis
1 prk (200 g)

Koristelu

100 g
2 dl
tomusokeria
500 g
valkoista sokerimassaa
200 g
mustaa sokerimassaa
2 prk (à 28 g)
valkoista hattaraa

Ohje

  1. Aloita kakun tekeminen valmistelemalla vadelmacurd ja pätkismousse. Valmista kääretorttupohja.
  2. Vadelmacurd

  3. Laita kattilaan vadelmat, keltuaiset ja hillosokeri. Keitä hiljalleen sekoitellen n. 10 min, kunnes seos sakenee. Jäähdytä vesihauteessa. Lisää voi kuutioina voimakkaasti vatkaten.
  4. Pätkismousse

  5. Paloittele suklaapatukat. Laita ne ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä jääkaapissa kauttaaltaan kylmäksi. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota pätkiskerma. Kuumenna tilkka maitoa esim. kahvikupissa mikrossa, sulata liivatteet siihen. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon. Yhdistä rahka ja pätkisvaahto.
  6. Kakun kokoaminen

  7. Vuoraa pyöreäpohjainen (Ø n. 20 cm) kulho kelmulla. Leikkaa sokerikakkulevystä neljä ympyrää siten, että pohjalle tuleva levy on pienin ja kolme muuta suurenee vähitellen. Isoimman levyn tulisi olla kulhon suuaukon levyinen.
  8. Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle paistopinta alaspäin. Kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maidolla leikkauspinnan puolelta. Levitä ohut kerros vadelmacurdia kakkulevyn pinnalle.
  9. Levitä täyte alimman levyn päälle. Nosta päälle seuraava levy, kostuta. Täytä muut välit kuten edellä.
  10. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
  11. Koristelu

  12. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu.
  13. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään kulhossa. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille tasaisesti paletin tai lastan avulla.
  14. Vaivaa valkoinen sokerimassa pehmeäksi. Kauli tomusokeroidulla pöydällä ohueksi (0,5 cm) levyksi. Levy saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa pizzapyörällä tai veitsellä ylimääräinen reuna pois.
  15. Muotoile mustasta sokerimassasta lampaan pää ja jalat. Tee valkoisesta sokerimassasta silmät.
  16. Kiinnitä valkoista hattaraa tiiviinä pallosina kakun pintaan juuri ennen tarjoilua. Hattara tarttuu sokerimassaan ilman vettä tai elintarvikeliimaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
374 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
21 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)