Lehtitaikinatähti

Reseptiyhteistyö: Riku Laine

Lehtitaikinatähti

Lehtitaikinatähti

Reseptiyhteistyö Riku Laine

Lehtitaikinatähti

Nostaisitko joulutortut uudelle tasolle? Iske kädet taikinaan, kauli, leikkaa ja kieputa – näin syntyy visualistin herkku, Puff Pastry Christmas star eli lehtitaikinasta valmistettu jättiläisjoulutorttu.

8 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset8 Henkilölle

2
iso lehtitaikina levy (á 600 g)
1 prk
Kanelikreemi
1
kananmuna
tomusokeria

Ohje

  1. Sulata taikinat (n. 30-60 min).
  2. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
  3. Kaulitse taikinat ohueksi levyiksi leivinpaperien päällä.
  4. Aseta iso ruokalautanen yhden taikinan päälle ja leikkaa taikina lautasen muotoiseksi. Toista sama toiselle taikinalle.
  5. Levitä Valio Kanelikreemiä tasaisesti toiselle taikinalle (jätä 1 cm reunoista levittämättä).
  6. Aseta toinen taikina levy toisen päälle.
  7. Aseta lasi levyjen keskelle. Leikkaa 16 samankokoiseen osaan. Kieritä kaksi vierekkäistä osaa ensin itsensä ympäri ja painele sitten päädyt yhteen.
  8. Voitele kananmunalla ja paista 160 asteessa n. 30 min kunnes tähti on kullanruskea.
  9. Koristele tomusokerilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.