Leivoslajitelma lehtitaikinasta

Reseptiyhteistyö: Annamari Valiolta

Leivoslajitelma lehtitaikinasta

Leivoslajitelma lehtitaikinasta

Reseptiyhteistyö Annamari Valiolta

Leivoslajitelma lehtitaikinasta

Lehtitaikinasta valmistuu nopeasti hyvä leivoslajitelma vaikkapa pikkujouluun. Täytteiksi voit valita niin makeita kuin suolaisiakin makuja.

20 Henkilölle
45 min
11 arvostelu

Ainekset20 n. 20 annosta

Persimon-tuorejuustoneliöt 6 kpl

3 kpl
lehtitaikinalevyä
100 g
1 kpl
persimon
2 rkl
hunajaa

Juustorullat 6 kpl

3 kpl
lehtitaikinalevyä
50 g

Kanelirullat 8 kpl

2 kpl
lehtitaikinalevyä
1 ½ rkl
3 tl
kanelia
2 rkl
fariinisokeria

Omenasydämet 6 kpl

3 kpl
lehtitaikinalevyä
1 kpl
hapahkoa omenaa
50 g
1 ½ tl
kanelia
1 rkl
sokeria

Nutellataskut 6 kpl

3 kpl
lehtitaikinalevyä
50 g
75 g
nutellaa

Ohje

 1. Persimon-tuorejuustoneliöt

 2. Leikkaa lehtitaikinalevyt neliöiksi ja voitele reilulla kerroksella tuorejuustoa. Viipaloi persimon ja asettele muutama pala kunkin leivoksen pintaan.
 3. Paista 200 °C:ssa leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päällä noin 15 minuuttia tai kunnes leivosten pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä ja viimeistele lusikoimalla pintaan hiukan hunajaa.
 4. Juustorullat

 5. Leikka kukin lehtitaikinalevy kahdeksi isoksi kolmioksi. Kauli kolmioita hitusen leveämmiksi ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
 6. Kääri kolmiot rullalle leveästä päästä aloittaen. Viimeistele pinta vielä juustoraasteella ja paista 200 °C:ssa noin 20 minuuttia.
 7. Kanelirullat

 8. Voitele lehtitaikinalevyt ja lisää pintaan myös kaneli sekä sokeri. Kääri levyt rullalle ja leikkaa neljään pienempään osaan.
 9. Nostele kanelirullat leivinpaperin päälle ja painele saumakohta kiinni. Painele rullia hiukan pinnalta litteämmäksi ja paista 200 °C:ssa 15-18 minuuttia.
 10. Omenasydämet

 11. Leikkaa lehtitaikinalevyistä sydänmuotilla leivospohjia. Voitele pohjat tuorejuustolla.
 12. Leikkaa omena viipaleiksi ja lisää muutama viipale kunkin leivospohjan päälle. Ripottele pintaan kanelia ja sokeria. Paista 200 °C:ssa 15-18 minuuttia.
 13. Nutellataskut

 14. Leikkaa lehtitaikinalevyt neliöiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja nutella. Lusikoi seosta leivospohjan keskelle ja taita vastakkaiset kulmat keskelle. Paina saumakohta hyvin kiinni.
 15. Paista 200 °C:ssa 15-18 minuuttia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.