Lempeä maa-artisokkagratiini

Lempeä maa-artisokkagratiini
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lempeä maa-artisokkagratiini

Lempeä maa-artisokkagratiini

Maa-artisokkagratiini maistuu herkullisena kasvispääruokana tai lisukkeena tarjottuna.

Valmistusaika

Työaika
40 min
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
500 g
maa-artisokkaa
500 g
jauhoista perunaa , esim. Van Gogh
1 tl
pippurisekoitusta
1 ¼ tl
suolaa
1 pussi (150 g)
4 dl

Pinnalle

hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Kuori maa-artisokat ja perunat. Leikkaa ne ohuiksi (2 - 3 mm) viipaleiksi. Huuhdo nopeasti lävikössä kylmällä vedellä. Valuta. Kaada uunivuokaan.
  2. Ripota mausteet päälle ja sekoita hyvin, jotta saat mausteet tasaisesti. Sekoita joukkoon puolet mozzarellaraasteesta. Kaada päälle kerma. Peitä vuoka alumiinifoliolla.
  3. Kypsennä 200 asteessa 45 min. Ota folio pois ja ripota pinnalle loppu juustoraaste. Nosta vuoka takaisin uuniin, jatka kypsentämistä 200 asteessa 30 min. Laita uuni pois päältä, peitä vuoka uudelleen foliolla. Anna hautua jälkilämmössä 15 min.
  4. Ripota valmiin gratiinin päälle persiljaa.
  5. Tarjoa kasvispääruokana tai lisäkeruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
117 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›