Lettutaikina (gluteeniton)

Lettutaikina (gluteeniton)

1 h 10 min
helppo
180 kcal / 100g
24
28

Gluteenittomat letut syntyy helposti tällä ohjeella. Tarjoa lettujen kanssa hilloa ja kermavaahtoa tai erilaisia suolaisia ja makeita täytteitä.

Ainekset

5 keskikokoista lettua
3 dl
1
kananmuna
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ dl
gluteenitonta jauhoseosta

Paistamiseen

Ohje

  1. Vatkaa maito ja muna kevyesti kulhossa. Lisää sokeri ja suola
  2. Lisää joukkoon gluteeniton jauhoseos samalla vatkaten. Sekoita tasaiseksi. Anna turvota 20 - 30 min.
  3. Paista taikinasta lettuja pannulla. Käytä paistamiseen Oivariini juoksevaa tai Oivariini Herkku juoksevaa.
  4. Tarjoa lisänä esim. sokeria, hilloa, sokeroitua marjasurvosta, jäätelöä tai kermavaahtoa sekä juomaksi maitoa.

Vinkki

* Jos taikina tuntuu turvotuksen jälkeen liian ohuelta, lisää n. 1/2 dl jauhoja.* Valio Oivariini juokseva on laktoositonta. Korvaa maito Valio laktoosittomalla kevytmaitojuomalla, jos teet laktoosittomia lettuja.* Jos käytät suolaista täytettä tai lisäkettä, jätä sokeri pois taikinasta.
Jälkeen
Kermainen raparperitäyte (esim. letuille)
30 min
Lisukkeeksi
Kinkkutäyte letuille
15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
180 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
10 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
120 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)