Liemessä Jennin glögi lammaspata

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin glögi lammaspata

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

5 h

Lammaspata joka tuoksuu joululta! Lammaspataan käytetään edullisia ruhonosia kuten lampaan lapaa, ja haudutetaan mausteisessa punaviiniliemessä.

Ainekset

1000 g
lampaan lapaa paloina
3 dl
mausteista punaviiniä
3 rkl
2 kpl
valkosipulin kynttä
1 nippu
tuoretta rosmariinia
1 ripaus
tomaattipyreetä
2 kpl
kanelitankoja
1 tl
pomeranssinkuorta
1 tl
jauhettua inkiväärtä
1 tl
neilikkaa
1 tl
suolaa
1 ripaus
jauhettua mustapippuria
1 dl
oliiviöljyä
1 kpl
sitruunaa

Ohje

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Marinoi lihat edellisenä päivänä. Valmista marinadi sekoittamalla mausteet öljyyn ja pyöritä lihoja marinadissa. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Kääntele lihoja välillä.
  3. Ota lihat pois marinadista, ja ruskista nopeasti voissa pannulla.
  4. Lado lihat uunin kestävään pataan. Sekoita tomaattipyree ja puolikkaan sitruunan mehu loppuun marinadiin ja hiero lihoihin.
  5. Kaada päälle 3 dl punaviiniä.
  6. Anna kypsyä ilman kantta 30 minuuttia 180 asteessa.
  7. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Pyörittele lihoja, lisää tarvittaessa viiniä ja anna hautua kannen alla vähintään 3 tuntia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö