Liemessä Jennin gourmet pizza

Reseptiyhteistyö: Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin gourmet pizza

Liemessä Jennin gourmet pizza

Reseptiyhteistyö Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin gourmet pizza

Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja rakenna unelmiesi gourmet pizza! Kinkku-ananas on ihan kiva, mutta miltä kuulostaisi vuohenjuusto-punajuuri, pesto-peruna tai päärynä-saksanpähkinä? Yhdistelmä parmankinkku-viikuna-artisokka on herkullinen että kaunis. Rucola viimeistelee tämän herkun!

8 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset8 n. 8 annosta

Pizzapohja

2 ½ dl
kädenlämpöistä vettä
6 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
25 g
hiivaa

Tomaattikastike

1 rkl
tomaattimurskaa
1 nippu
tuoretta basilikaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
öljyä
1 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
½ tl
pippuria

Täytteet

6 pala
parmankinkkua
1 kpl
artisokkien sydämiä (säilötty)
300 g
viikunoita
150 g
Valio mozzarella raastetta
1 nippu
rucolaa

Ohje

  1. Pizzapohjan valmistus

  2. Murenna hiiva, kaada päälle kädenlämpöinen vesi ja sekoita kunnes hiiva liukenee.
  3. Lisää muut ainees ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhosta. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  4. Anna taikinan kohota liinan alla tunnin verran.
  5. Kaulitse halutun muotoiseksi.
  6. Tomaattikastikkeen valmistus

  7. Kuullota murskattu valkosipulinkynsi öljyssä pannulla tai kattilassa.
  8. Lisää muut aineet ja anna hautua hiljalleen 15 minuuttia.
  9. Pizzan valmistus

  10. Lado täytteet pizzapohjan päälle. Kauneimman lopputuloksen saat kun asettelet viikunat ja artisokat juuston päälle.
  11. Paista uunin keskitasolla 220 asteessa 10-15 minuuttia.
  12. Tarjoile rucolan kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.