Liemessä Jennin inkivääri macarons

Reseptiyhteistyö: Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin inkivääri macarons

Liemessä Jennin inkivääri macarons

Reseptiyhteistyö Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin inkivääri macarons

Macarons-leivokset pukeutuvat jouluasuun. Inkivääri-appelsiini makuyhdistelmä sopii jouluiseen kahvipöytään. Kauniita katsella, vielä parempia maistella!

20 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset20 n. 20 annosta

1 dl
kananmunan valkuaisia
2 rkl
sokeria
3 dl
tomusokeria
100 g
mantelijauhetta
1 tl
jauhettua inkivääriä

Koristeluun

1 tl
kuivattua appelsiinin kuorta

Täyte

100 g
½ tl
vaniljasokeria
2 dl
tomusokeria
1 ½ dl
sokeria
½ dl
appelsiininmehua
1 tl
appelsiininkuorta raastettuna

Ohje

  1. Vaahdota kananmunan valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Lisää sokeri, ja jatka vispaamista kunnes seos on marenkimaista.
  3. Siivilöi erilliseen astiaan tomusokeri, inkiväärijauhe ja mantelijauhe.
  4. Sekoita jauhoseos marenkivaahdon sekaan. Sekoita hyvin lastalla. Jos seos on jähmeää, sekoittele vielä hetki.
  5. Pursota leivinpaperin päälle macaronseja n. 3 cm halkasijaltaan. Anna jähmettyä 30 minuuttia. Lämmitä sillä välin uuni 150 asteeseen.
  6. Paista 15-20 minuuttia. Leivokset ovat valmiita kun ne lähtevät pohjastaan irti suhteellisen vaivattomasti.
  7. Anna leivosten jäähtyä leivinpaperin päällä ja poista jäähtyneinä.
  8. Aloita täytteen valmistaminen sekoittamalla sokeri, appelsiinimehu ja hienoksi raastettu appelsiininkuori.
  9. Valmista täyte sekoittamalla tehosekoittimessa tai yleiskoneella pehmennyt voi, vaniljasokeri, tomusokeri ja appelsiinisokeri.
  10. Täytä macaronsit pursottimen avulla.
  11. Kostuta macaronsien pintaa hennosti vedellä ja koristele kuivaneella raastetulla appelsiininkuorella.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.