Liemessä Jennin italialainen kanapata

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin italialainen kanapata

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

2 h

Edulliset kanankoipipalat kypsyvät hauduttamalla italialaiseksi syvän punaiseksi padaksi. Nimi 'pollo alla cacciatora' viittaa metsästäjän pataan. Kokeile myös sieniä, sipulia tai pekonia!

Ainekset

1000 g
kanankoipipaloja tai kokonainen luomukana
800 g
säilyketomaatteja
8 kpl
anjovisfileitä
200 g
vihreitä oliiveja
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
Valio laktoositon voi

Marinadi

½ tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 dl
italialaista punaviiniä
6 kpl
laakerinlehtiä
1 nippu
tuoretta timjamia
1 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Jätä kanankoipipalat marinoitumaan jääkaappiin vähintään tunniksi, mielellään jopa yön yli.
  2. Ravistele kanoista ylimääräinen marinadi ja jauhota kanat. Säilytä marinadi.
  3. Paista kanoja voissa kuumalla pannulla noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.
  4. Ota kanat syrjään. Paista pannulla öljyssä valkosipulisiivuja, anjoviksen paloja ja oliiveja. Lisää lähes heti perään säilyketomaatit ja anna hautua noin 10 minuuttia.
  5. Yhdistä uunin kestävään pataan marinadi, tomaattikastike ja kanat. Anna hautua uunissa kannen alla noin 1,5 tuntia 170 asteessa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö