Liemessä Jennin itsetehty jäätelö

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin itsetehty jäätelö

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 min

Jäätelön valmistus onnistuu ilman jäätelökonettakin. Vaniljajäätelöpohjaa on helppo varioida; kokeile vadelman tilalle mansikkaa, suklaata, kinuskikastiketta, pähkinöitä tai suosikki karamelliasi murskattuna. Reseptistä tulee noin 1,5 l valmista jäätelöä.

Ainekset

Vaniljajäätelö

2 dl
ruokosokeria
3 dl
Valio täysmaitoa
2 kpl
vaniljatankoa
5 dl
6 kpl
keltuaista

Vadelmahillo

200 g
pakastevadelmia
1 rkl
hillosokeria

Ohje

  1. Laita maito, ruokosokeri ja vaniljatangot kattilaan vesihauteeseen. Nosta pois liedeltä kun seos alkaa poreilla.
  2. Riko keltuaisten rakenne erillisessä kipossa ja kaada keltuaiset hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen.
  3. Nosta kattila taas vesihauteeseen. Anna poreilla koko ajan sekoittaen kunnes massa sakenee. Tämä vie n. 5 minuuttia.
  4. Poista vaniljatangot, halkaise ne ja rapsuta pikkulusikalla siemenet massaan.
  5. Anna seoksen jäähtyä. Peitä astia kelmulla ettei pintaan pääse muodostumaan kalvoa.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele vaahto jäähtyneen massan joukkoon.
  7. Kaada massa metalliastiaan ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi.
  8. Valmista vadelmahillo kiehauttamalla vadelmat ja hillosokeri kattilassa. Anna jäähtyä.
  9. Ota reunoilta jähmettynyt massa pakastimesta. Lisää vadelmahillo ruokalusikalla joka puolelle astiaa. Lopuksi kauhaise muutaman kerran niin että hillo sekoittuu hieman massaan, mutta jää kauniiksi raidoiksi.
  10. Pakasta yön yli.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö