Liemessä Jennin japanilainen Ramen

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin japanilainen Ramen

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 h

Ramen on japanilainen nuudelikeitto. Käytä kanan tilalla possua, tofua tai vaikka japanilaisia kalakakkuja. Keitto on monivaiheinen, mutta eri työvaiheet verrattain helppoja. Kasaa eri ainekset kupin pohjalle ja kaada kuuma liemi päälle. Syödään lusikalla ja puikoilla.

Ainekset

1 l
vettä
1 rkl
kanafondia
200 g
kananrintaa
250 g
vehnänuudeleita
2 kpl
kananmunia
1 nippu
tuoretta pinaattia
2 dl
maissia
1 kpl
bambunversoja (säilyke)
½ tl
chilijauhetta
1 rkl
soijakastiketta
1 kpl
miso-keitto maustepussi
1 rkl
kalakastiketta
2 kpl
sitruunaruohoa
1 rkl
öljyä

Ohje

  1. Keitä kanaliemi vedestä ja kanafondista. Lisää joukkoon ohueksi suikaloitu sitruunaruoho, shiro miso, chilijauhe, kalakastike ja/tai soijakastike. Anna hautua.
  2. Kanan voit valmistaa keittämällä tai paistamalla. Suikaloi kypsä kana.
  3. Kiehauta erillisessä kattilassa vesi ja lisää vehnänuudelit. Ota kattila liedeltä ja anna seisoa 4 minuuttia. Sekoittele välillä. Poista vesi ja lisää tilkka öljyä.
  4. Laita kananmuna kiehuvaan veteen ja keitä 7 minuuttia. Laske päälle kylmää vettä.
  5. Paista pinaatit nopeasti kuumalla pannulla öljyssä.
  6. Paista maissit nopeasti voissa pannulla.
  7. Kasaa kaikki ainekset keittokuppien pohjalle ja kaada päälle kuuma liemi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö