Liemessä Jennin juustokakku purkissa

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin juustokakku purkissa

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

2 h

Luonnon helmaan! Juustokakku tarjoillaan piknikillä purkista.

Ainekset

1 kpl
1 kpl
1 l
2 ½ dl
ruokosokeria
2 rkl
voita
8 kpl
keksejä (Digestive tms)
50 g

Koristeluun

2 dl
mustikoita
1 kpl
keksinmuruja

Ohje

  1. Maidon keittäminen

  2. Laita maito ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Sekoittele pohjaa pitkin ettei sokeri pääse palamaan.
  3. Anna maidon porista hiljalleen niin että se ei kuitenkaan pääse kunnolla kiehumaan. Sekoittele n. 15 minuutin välein. Anna maidon hautua 1,5 tuntia kunnes maitoa on jäljellä enintään puolet.
  4. Lisää lopuksi voi, sekoita ja ota pois liedeltä.
  5. Anna kondensoituneen maidon jäähtyä jääkaapissa.
  6. Sekoita joukkoon tuorejuustot ja sekoita tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.
  7. Murusta keksit ja nypi voi joukkoon.
  8. Aseta purkkien pohjalle muruseos, kaada päälle juustomassa ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli.
  9. Koristele mustikoilla ja keksin muruilla.
  10. Nauti kesäpäivästä ja herkuttele juustokakut purkista piknikillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö