Liemessä Jennin kalkkuna saltimbocca

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin kalkkuna saltimbocca

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Saltimbocca tarkoittaa perinteisesti parmankinkkuun ja salviaan käärittyä porsaan filettä. Saltimbocca resepti toimii aivan yhtä hyvin myös kanaan tai kalkkunaan. Saltimbocca alla Romana valmistetaan Marsala-viinissä ja voissa. Nopea, helppo, mehukas ja herkullinen!

30 min

Ainekset4 n. 4 annosta

4 kpl
kalkkunan rintafileetä
8 kpl
parmankinkkua
1 nippu
tuoreita salvianlehtiä
1 dl
Marsala-viiniä
2 rkl

Ohje

  1. Ota fileet hetkeksi huoneen lämpöön ja lämmitä uuni 150 asteeseen. Aseta myös uunivuoka lämpeämään uuniin.
  2. Asettele fileiden päälle salvian lehtiä ja kääri jokaisen fileen ympärille kaksi parmankinkkusiivua. Kääri niin että parmankinkkujen reunat jäävät fileiden alapintaan.
  3. Aloita paistaminen niin että parmankinkkuen reunat jäävät alimmaiseksi; paketti pysyy paremmin kasassa. Paista voissa molemmin puolin keskilämmöllä n. 5 minuuttia.
  4. Nosta pois liedeltä ja aseta uunivuokaan. Paista vielä uunissa 5-10 minuuttia tai kunnes fileet ovat kypsiä.
  5. Lopuksi kiehauta Marsala-viini nopeasti pannulla, ja kaada fileiden päälle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›