Liemessä Jennin kampasimpukkapasta

Reseptiyhteistyö: Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin kampasimpukkapasta

Liemessä Jennin kampasimpukkapasta

Reseptiyhteistyö Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin kampasimpukkapasta

Kampasimpukkapasta saa kauniin värinsä sahramista ja kurkumasta. Juhlallisesta ulkonäöstään huolimatta tämä ruoka on nopea ja vaivaton valmistaa!

4 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

200 g
kampasimpukoita
350 g
tagliatelle pastaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
50 g
kevätsipulia
1 tl
ruokosokeria
1 rkl
Valio eila™ Laktoositon voita
1 tl
sormisuolaa
1 tl
sahramia
½ tl
kurkumaa

Kastike

200 g
Valio Eila® kermaviili laktoositonta
2 rkl
tuoretta timjamia silputtuna
1 tl
hunajaa
1 ripaus
suolaa
1 ripaus
pippuria

Ohje

  1. Pastan valmistaminen

  2. Sulata kampasimpukat hitaasti huoneenlämmössä tai tarvittaessa lävikössä kylmän veden alla.
  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  4. Paista kuumalla pannulla voissa valkosipuliviipaleet ja lisää kampasimpukat sekä sokeri. Paista kampasimpukoita molemmin puolin 2-3 minuuttia.
  5. Ripottele päälle sahrami, kurkuma sekä heti perään valkoviini. Anna viinin kiehahtaa ja lisää pilkottu kevätsipuli.
  6. Pyöräytä aineksia nopeasti pannulla ja sekoita keitetty pasta joukkoon. Tarjoile heti kermaviilikastikkeen, tuoreen timjamin ja valkoviinin kera.
  7. Kastikkeen valmistaminen

  8. Sekoita kaikki ainekset ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.