Liemessä Jennin karjalanpaisti

Reseptiyhteistyö: Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin karjalanpaisti

Liemessä Jennin karjalanpaisti

Reseptiyhteistyö Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin karjalanpaisti

Perinteisen karjalanpaistin resepti on hyvinkin yksinkertainen. Reseptiä voi muunnella lisäämällä vaikka sipulia, porkkanaa, tomaattia, lampaanlihaa tai pekonia. Karjalanpaisti valmistuu uunissa kuin itsestään ja sopiikin vaikka talviseen ulkoilupäivään!

4 Henkilölle
10 min
11 arvostelu

Ainekset4 n. 4 annosta

500 g
naudanlihaa (esim lapaa tai paistia)
500 g
possua (esim. lapaa tai etuselkää)
500 g
lampaanlihaa
4 kpl
laakerinlehteä
15 kpl
kokonaista mustapippuria
3 dl
vettä

Perunamuusi

700 g
jauhoista perunaa
2 dl
Valio maitoa
1 rkl
Valio voita
1 tl
suolaa
½ dl
oliiviöljyä
1 nippu
tuoretta persiljaa
7 dl
vettä keittämiseen

Ohje

  1. Lado lihat ja mausteet uunin kestävään pataan.
  2. Kaada päälle kuuma vesi.
  3. Anna hautua uunin keskitasolla vähintään 3 tuntia 150 asteessa. Mureimman lopputuloksen saat hauduttamalla ensimmäisen tunnin 150 asteessa jonka jälkeen lihoja haudutetaan yön yli miedolla lämmöllä (n. 80 astetta).
  4. Tarjoile perunamuusin ja suolakurkkujen kera.
  5. Perunamuusin valmistus

  6. Kuori ja keitä perunat.
  7. Lisää maito ja soseuta sauvasekoittimella tai muusinuijalla. Tarkista koostumus ja lisää maitoa tarvittaessa. Mausta suolalla ja voilla.
  8. Nostele muusi uuninkestäviin annoskippoihin. Paahda annoksia uunin ylätasolla 220 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut.
  9. Tarjoile persiljaöljyn kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.