Liemessä Jennin mansikkapiirakat

Reseptiyhteistyö: Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin mansikkapiirakat

Liemessä Jennin mansikkapiirakat

Reseptiyhteistyö Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin mansikkapiirakat

Mansikkapiirakat kulkevat kätevästi mukana piknikille. Kesä ja mansikat!

16 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset16 n. 16 annosta

Taikina

4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
keksin muruja (esim. Digestive)
150 g
1 kpl
Kananmuna, kuorineen punnittu
½ dl
kylmää vettä

Täyte

1 l
mansikoita
1 dl
ruokosokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia

Ohje

  1. Taikinan valmistaminen

  2. Yhdistä vehnäjauhot ja murennetut keksit.
  3. Leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi ja työstä sormin taikinaan.
  4. Sekoita vesi ja kananmuna ja lisää taikinaan.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi sähkövatkaimella.
  6. Muotoile taikina kiekoksi ja kääri kelmuun. Anna seistä n. tunti jääkaapissa. Valmista sillä välin täyte.
  7. Täytteen valmistaminen

  8. Leikkaa mansikat vähintään neljään osaan mansikoiden koosta riippuen.
  9. Sekoita mansikat, jauhot, sokeri ja kaneli.
  10. Piirakoiden valmistaminen

  11. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse jauhotetulla alustalla ohueksi.
  12. Ota muotilla (kippo tai pyöreä piparimuotti) taikinasta pyöreitä paloja. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  13. Aseta täytettä taikinapalojen sisään. Sulje piirakat ja painele reunat haarukalla. Pistele haarukalla keskelle 'höyryaukko'.
  14. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.
  15. Nosta kuumat piirakat ritilän päälle jäähtymään. Piirakat kovettuvat jäähtyessään.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.