Liemessä Jennin marengit

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin marengit

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 min

Isot marengit ovat kahviloista tuttu ihana sokerinen herkku. Trenditietoinen maustaa marengit suolatulla suklaalla. Tarjoile marengit kevään ja kesän juhlissa kuohuvan kera.

Ainekset

5 kpl
valkuaista
500 g
ruokotomusokeria
2 rkl
sitruunamehua
50 g
tummaa suklaata

Ohje

  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna sen jäähtyä.
  2. Kuumenna vesi kattilassa.
  3. Sekoita kaikki ainekset paitsi suklaa metallikulhossa.Laita kulho vesihauteeseen kattilan päälle ja kuumenna koko ajan samalla sähkövatkaimella vatkaten.
  4. Ota kattila pois hauteen päältä ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella kunnes seos on jäähtynyt ja jähmeää (n. 5-8 minuuttia).
  5. Nostele suklaa massan joukkoon muutaman kerran lusikalla käännellen. Suklaan on tarkoitus jäädä kauniiksi raidoiksi massaan.
  6. Paista marenkeja 80 asteessa n. 2 tuntia. Voit lopuksi jättää marengit vielä uuniin kunnes uuni jäähtyy.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö