Liemessä Jennin mini-quiche

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin mini-quiche

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Juustoinen mini-quiche on ihana kesätarjottava raikkaan salaatin kera. Mini-quiche on myös helppo ottaa mukaan piknikille ja tarjota servetin päältä valmiiksi sopivana annoksena.

1 h

Ainekset8 n. 8 annosta

Piirakkataikina

3 dl
vehnäjauhoja
100 g
Valio eila™Laktoositon voi
4 rkl
kylmää vettä

Täyte

3 kpl
kananmunaa
1 dl
Valio eila™ Laktoositon kermaviili
100 g
Valio Mustaleima™
1 dl
Valio Laktoositon pastajuustoa
1 ripaus
muskottipähkinää
1 ripaus
mustapippuria

Lisäksi

8 kpl
irtopohjavuokia läpimitta 10 cm

Ohje

  1. Kuutioi jääkaappikylmä voi.
  2. Nypi jauhot voin sekaan.
  3. Lisää vesi ja sekoita nopeasti käsin tasaiseksi.
  4. Jauhota alusta. Muotoile taikina tangoksi ja jaa se kahdeksaan osaan. Kaulitse taikinapalat pyöreiksi.
  5. Nosta pala vuuan päälle ja muotoile vuokaan. Poista reunat painamalla taikinaa vuuan reunoihin.
  6. Esipaista 180 asteessa 10 minuuttia.
  7. Anna pohjien jäähtyä ja valmista sillä välin täyte. Raasta Mustaleima ja sekoita kaikki ainekset keskenään haarukalla.
  8. Täytä vuokapohjat täytteellä ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
  9. Anna jäähtyä hetki ja irroita piirakat vuuasta.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö