Liemessä Jennin munakoisotahna

Reseptiyhteistyö: Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin munakoisotahna

Liemessä Jennin munakoisotahna

Reseptiyhteistyö Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin munakoisotahna

Munakoisotahna eli baba ghanoush maistuu meze-pöydässä vaikka lavash-leipien kanssa. Munakoisotahna on monikäyttöinen; pitaleipien täytteeksi tai liha, kana- ja kasvisruokien lisukkeena. Mitä mustemmaksi uskallat munakoisot hiillostaa, sitä syvempi maku!

10 Henkilölle
15 min
00 arvostelua

Ainekset10 n. 10 annosta

2 kpl
munakoisoa
1 dl
tahinia (purkissa)
1 kpl
sitruuna puristettuna
2 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
¼ tl
jauhettua kuminaa
mustapippuria

Koristeluun:

oliiviöljyä
persiljaa tai korianteria
korianterinsiemeniä

Ohje

  1. Paahda munakoisoja uunissa ylätasolla grillivastuksella 225 asteessa 20-30 minuuttia käännellen niitä muutamaan otteeseen. Munakoisojen kuoren on tarkoitus mustua, jotta tahna saa hieman savuisen maun. Munakoisot kypsyvät myös samalla pehmeiksi.
  2. Anna munakoisojen hieman jäähtyä, ja poista kuoret.
  3. Paloittele munakoisot kulhoon, ja lisää muut ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.