Liemessä Jennin mustatorvisienikeitto

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin mustatorvisienikeitto

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Mustatorvisienikeitto tehdään metsän kultaakin arvokkaammista aarteista eli mustatorvisienistä. Mustatorvisienikeiton voi valmistaa myös kuivatuista sienistä. Tämä keitto on syksyn parasta antia! Tarjoile alkukeittona tai pääruokana leivän kera.

30 min

Ainekset4 n. 4 annosta

1 l
mustatorvisieniä
2 rkl
1 rkl
kasvisfondia
1 l
vettä
1 kpl
keltasipuli
1 kpl
1 kpl
Valio Eila® kevyt crème fraîche 18 % laktoositon
1 tl
rakuunaa
3 rkl
vehnäjauhoja
1 nippu
tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Puhdista sienet leikkaamalla tumma tyvi pois ja poistamalla roskat. Avaa isoimmat sienet ja poista tarvittaessa pienet etanat.
  2. Leikkaa isoimmat sienet hieman pienemmiksi.
  3. Kuullota mustatorvisieniä ja silputtua sipulia voissa kattilassa. Kuumenna toisessa kattilassa kasvisliemi.
  4. Lisää sienien sekaan vehnäjauho, sekoita ja heti perään kasvisliemi. Mausta rakuunalla ja mustapippurilla.
  5. Anna hautua n. 15 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon tuorejuusto ja crème fraîche. Anna hautua kunnes juusto on sulanut kunnolla joukkoon. Tarjoile tuoreen persiljan kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›