Liemessä Jennin nopeat pitaleivät

Reseptiyhteistyö: Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin nopeat pitaleivät

Liemessä Jennin nopeat pitaleivät

Reseptiyhteistyö Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin nopeat pitaleivät

Pitaleivät ovat ihanan pulleita ja pehmeitä! lahduta ystäviäsi illanistujaisissa itsetehdyillä pitaleivillä, joihin voi valita täytteeksi vaikka tsatsikia, lihaa, kanaa tai kasviksia.

10 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset10 n. 10 annosta

8 dl
vehnäjauhoja
3 dl
kädenlämpöistä vettä
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
öljyä

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon mut aineet mukaan lukien suurin osa jauhoista.
  2. Vaivaa taikina ja nostata liinan alla n. 30 min.
  3. Lämmitä sillä aikaa uuni 275 asteeseen.
  4. Pyöritä taikinasta palloja ja kaulitse ne runsaan jauhotuksen kera 1-2 cm paksuisiksi.
  5. Nostata jauhotetulla pellillä 10 min.
  6. Paista uunin ylätasolla 5-8 minuuttia.
  7. Pitaleivät muodostavat noustessaan taskun, joten älä pistele niitä haarukalla tai avaa uunia paiston aikana.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.