Liemessä Jennin paahdettu possu

Reseptiyhteistyö: Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin paahdettu possu

Liemessä Jennin paahdettu possu

Reseptiyhteistyö Liemessä-ruokablogi

Liemessä Jennin paahdettu possu

Paahdettu possu on tanskalaisen joulupöydän kunkku! Jos etsit vaihtelua perinteiseen suomalaiseen joulupöytään, kokeile kinkun sijaan mehevää omenoilla ja luumuilla höystettyä possun selkää.

6 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset6 n. 6 annosta

2500 g
porsaan selkää tai niskaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
neilikkaa
1 tl
sinapinsiemeniä
5 kpl
laakerinlehtiä
2 dl
vettä
200 g
kuivattuja kivettömiä luumuja
3 kpl
omenaa

Ohje

  1. Kuivaa liha talouspaperilla, ja aseta se uunin kestävään vuokaan.
  2. Murskaa mausteet huhmareessa. Hiero lihaan kauttaaltaan mausteseosta ja öljyä.
  3. Paahda uunissa 220 asteessa 30 minuuttia.
  4. Lisää vuoan pohjalle vesi, ja laske lämpötila 150 asteeseen. Anna kypsyä 3-4 tuntia. Valele välillä.
  5. Pese omenat hyvin, ja leikkaa ne lohkoiksi. Omenia ei tarvitse kuoria. Levitä omenat ja luumut vuokaan lihan ympärille. Anna paistua vielä 45 minuuttia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.