Liemessä Jennin pähkinä-hedelmäkakku

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin pähkinä-hedelmäkakku

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Jouluinen pähkinä-hedelmäkakku kätkee sisäänsä viikunaa, aprikoosia ja pähkinöitä. Tarjoile pähkinä-hedelmäkakku glögin tai rommin seurana.

15 min

Ainekset8 n. 8 annosta

300 g
pähkinöitä
300 g
kuivattuja hedelmiä
1 kpl
luomusitruuna
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
maustepippuria
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunia
2 rkl
tummaa rommia
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
Valio Eila laktoositon voita voiteluun

Ohje

  1. Hienonna pähkinät karkeasti veitsellä.
  2. Viipaloi kuivatut hedelmät isohkoiksi kuutioiksi.
  3. Lisää pähkinöiden ja hedelmien joukkoon hienoksi raastettu sitruunan kuori, jauhot, leivinjauhe, maustepippuri ja sokeri.
  4. Sekoita kananmunat ja lisää ne vähitellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  5. Voitele voilla 1,5 l leipävuoka.
  6. Kaada taikina vuokaan ja painele se lusikalla vuuan pohjalle.
  7. Paista 150 asteessa n. 1,5 tuntia.
  8. Anna kakun hieman jäähtyä ennenkuin kumoat sen.
  9. Säilytä kakku foliossa tai kelmussa ettei se kuivu.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›