Liemessä Jennin pulla muffinssit eli sticky buns

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin pulla muffinssit eli sticky buns

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Kotikahvilassa pulla tarjoillaan kääräistynä leivinpaperiin tai muffinssivuuasta. Päällä ihanan tahmeaa karamelli-pekaanipähkinä kastiketta. Amerikassa nämä tahmaiset pullat kulkevat nimellä "sticky buns".

2 h

Ainekset30 n. 30 annosta

Pullataikina

5 dl
Valio täysmaitoa
50 g
tuorehiivaa
1 kpl
kananmunaa
200 g
Valio voita
15 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa

Muut aineet

1 rkl
kanelia
50 g
Valio voita

Karamellikastike

1 dl
ruokosokeria
4 rkl
Valio voita
1 rkl
vaahterasiirappia
1 dl
pekaanipähkinöitä

Ohje

  1. Taikinan valmistaminen

  2. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  3. Lisää kananmuna, suola, kardemumma ja osa vehnäjauhoista (10 dl). Sekoita puuhaarukalla tai monitoimikoneessa.
  4. Lisää joukkoon voisula ja vaivaa sekaan loput jauhoista. Vaivaa niin kauan että taikina irtoaa kulhon reunoista.
  5. Anna taikinan kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
  6. Kaulitse taikina suorakulmion muotoiseksi ja n. 1-2 sentin paksuiseksi.
  7. Voitele taikinan pinta huoneenlämpöisellä voilla ja mausta kanelilla.
  8. Kääri taikina rullalle ja leikkaa rullasta n. 3-4 cm:n paksuisia kiekkoja.
  9. Nosta kiekot muffinssipellille muffinssivuokiin. Voit myös leikata leivinpaperista neliskanttisia palasia. Aseta leivinpaperi muffinssivuuan ja kiekon väliin.
  10. Valuta lusikalla kastiketta pullakiekkojen päälle ja koristele pekaanipähkinöillä.
  11. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10-15 minuuttia.
  12. Karamellikastikkeen valmistaminen

  13. Sulata voi pannulla ja lisää ruokosokeri ja ruokosokerisiirappi.
  14. Sekoittele ja anna saostua muutama minuutti.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›