Liemessä Jennin ranskalaiset ja ketsuppi

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin ranskalaiset ja ketsuppi

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 h

Rapeat ja rustiikkiset ranskanperunat dipataan kotitekoiseen ketsuppiin. Sormisyötävät ranskalaiset maistuvat niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin. Ketsupista saat tulista chilikastiketta lisäämällä tuoretta chiliä. Ranskalaiset paistetaan kuumassa öljyssä, joten ota turvallisuus huomioon. Pidä kattilan kansi lähettyvillä, jos öljy syttyisi palamaan. Älä yritä sammuttaa vedellä. Kuulostaa ehkä hurjalta, mutta ranskalaisten ja ketsupin tekeminen on oikeastaan aika helppoa!

Ainekset

Ranskalaiset

8 kpl
jauhoista perunaa
1 ripaus
sormisuolaa
3 dl
rypsiöljyä

Ketsuppi

3 kpl
tomaattia
400 g
tomaattimurskaa
1 kpl
sipulia
½ kpl
punainen paprika
1 dl
fariinisokeria (tai sokeria)
1 rkl
hunajaa
1 dl
viinietikkaa
2 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
1 ripaus
mustapippuria
1 ripaus
kanelia
1 ripaus
kardemummaa
1 ripaus
neilikkaa

Ohje

  1. Ranskanperunoiden valmistus

  2. Pese perunat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi.
  3. Kuumenna öljy kattilassa, padassa tai korkeareunaisella pannulla. Paista perunoita öljyssä n. 5 minuuttia. Öljy on sopivan kuumaa kun peruna ruskistuu pikku hiljaa. Voit testata yhdellä perunalla.
  4. Nosta valmiit ranskalaiset talouspaperilla vuoratun uuniritilän päälle ja mausta suolalla.
  5. Ketsupin valmistus

  6. Lämmitä kattilassa viinietikka, fariinisokeri ja siirappi.
  7. Lisää joukkoon silputtu sipuli, tomaattilohkot, kuutioitu paprika, tomaattimurska ja mausteet.
  8. Anna ketsupin hautua miedolla lämmöllä noin 60 min kunnes kastike on sakeutunut ja kasvikset pehminneet.
  9. Soseuta ketsuppi sauvasekoittimella. Lämmitä ketsuppi tarvittaessa uudelleen ja purkita kuumana pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Ketsuppi säilyy ainakin viikon jääkaapissa. Voit myös pakastaa ketsupin.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö