Liemessä Jennin raparperi tartalette

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin raparperi tartalette

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 h

Raparperi tartalette maistuu kesälle: raparperille, mansikoille ja vaniljalle!

Ainekset

Piirakkapohja

8 dl
vehnäjauhoja
285 g
Valio eila™ Laktoositon voita
2 dl
sokeria
1 kpl
kananmunia
1 dl
Valio eila™ Laktoositon rahkaa
½ tl
vaniljasokeria

Täyte

4 dl
tuoreita mansikoita
4 dl
raparperia viipaleina
1 dl
sokeria
1 ½ rkl
maissitärkkelystä

Lisäksi

1 kpl
Valio eila™ vanhan ajan vaniljakastike
8 kpl
piirakkavuokia halkaisija 10 cm

Ohje

  1. Huom!

  2. Kahdeksaa kappaletta varten tarvitset 1/3 ohjeen taikinasta. Voit pakastaa lopun ja käyttää myöhemmin. Taikina säilyy myös jääkaapissa n. viikon ajan.
  3. Torttupohjien valmistaminen

  4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  5. Sekoita 8 dl jauhoja ja sokerit monitoimikoneessa ja lisää voi pienissä erissä. Vaivaa taikinaa, kunnes voi on sekoittunut jauhoseokseen ja taikina on murumaista.
  6. Lisää muna ja rahka seokseen. Vaivaa kunnes siitä tulee tasaista ja muotoiltavaa.
  7. Ota taikinasta erilleen n. 1/3 ja kauli jauhoja käyttäen pöydällä 8 pientä pyöreää levyä.
  8. Aseta levyt torttuvuokien päälle ja painele taikina kiinni pohjaan ja vuokien reunoille. Irroita reunojen yli jäävä taikina painamalla reunojen yli.
  9. Esipaista torttupohjia 175 asteessa 10 minuuttia kunnes ne saavat hieman väriä ja kuivahtavat. Anna pohjien jäähtyä.
  10. Täytteen valmistaminen

  11. Sekoita viipaloidut mansikat, kuoritut ja viipaloidut raparperit, sokeri ja maissitärkkelys kulhossa. Anna vetäytyä 5 minuuttia.
  12. Lusikoi täytettä torttupohjien päälle. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Täyte on hillomaista ja kiinteytynyttä kun tortut ovat valmiita.
  13. Tarjoa Valio eila™ Laktoositon vanhan ajan vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö