Liemessä Jennin vaniljariisipuuro

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Liemessä Jennin vaniljariisipuuro

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Pientä luksusta perinteiseen riisipuuroon! Vaniljainen riisipuuro valmistuu heittämällä porisevan riisipuuron sekaan kokonainen avattu vaniljatanko. Vaniljainen riisipuuro hellii makuaisteja sellaisenaankin tai kokeile makupariksi uunissa paahdettuja kaneliluumuja.

1 h

Ainekset4 n. 4 annosta

Vaniljariisipuuro

2 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
1 l
Valio Kiehu™ maitojuomaa
1 kpl
vaniljatanko
1 tl
suolaa
1 rkl
1 ripaus
kanelia

Paahdetut kaneliluumut

6 kpl
luumuja
2 kpl
kanelitankoa
1 rkl
ruokosokeria
½ tl
kardemummaa
1 rkl
mantelirouhetta

Ohje

  1. Vaniljariisipuuron valmistus

  2. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisi. Keitä muutama minuutti. Lisää maito ja halkaistu vaniljatanko. Anna hautua hiljalleen noin 45 minuuttia. Sekoittele puuroa välillä. Ota kattila pois liedeltä ja lisää nokare voita ja mausta. Anna puuron hautua vielä hetki. Poista vaniljatanko ennen tarjoilua.
  3. Kaneliluumujen valmistus

  4. Halkaise luumut. Laita luumut ja kanelitangot uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle ruokosokeria ja kardemummaa. Paista uunin keskitasolla 180-asteessa 30-40 minuuttia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›