Lihakeitto

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Lihakeitto

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

3 h

Perinteisen lihakeiton salaisuus on pitkään haudutettu luinen liha kuten lapa, etuselkä, rinta, kylki, häränhäntä tai potka. Ohita sisäfileet ja kysy lihoja kauppasi lihatiskiltä. Toisinaan luulliset ja rasvaiset lihat ovat piilossa takahuoneessa, ja myydään kysyttäessä 'tiskin alta'. Keittolihoja myydään myös valmispakkauksissa, mutta luista ja rasvasta irtoavat parhaat maut!

Ainekset

1000 g
naudanlihaa luineen
1 l
vettä
4 kpl
laakerinlehteä
2 kpl
sipulia
10 kpl
kokonaista mustapippuria
1 rkl
suolaa
2 kpl
valkosipulin kynttä
2 kpl
porkkanaa (200 g)
1 pala
lanttua (200 g)
1 pala
palsternakkaa (100 g)
5 kpl
perunaa (500 g)
1 pala
purjoa (100 g)
1 nippu
tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Laita liha kattilaan kylmään veteen. Kiehauta.
  2. Kerää pinnalle kertynyt valkuainen pois reikäkauhalla tai lusikalla.
  3. Keitä lihaa hiljalleen 2 tuntia sipulilohkojen, pippurin, suolan ja laakerinlehtien kera.
  4. Nosta liha syrjään ja siivilöi liemi.
  5. Keitä liemessä pilkottuja juureksia noin 20 minuuttia. Lanttua hieman muita kauemmin.
  6. Lisää viimeiseksi purjo ja tuore persiljasilppu.
  7. Paloittele liha ja anna hautua hetki.
  8. Tarjoile ruisleivän, hyvän juuston ja maidon kera!
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö