Lihapullat kantarellikastikkeessa

Lihapullat kantarellikastikkeessa
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lihapullat kantarellikastikkeessa

Lihapullat kantarellikastikkeessa

Mehevät ja maukkaat lihapullat kantarellikastikkeessa on nopea valmistaa ja tuo juhlaa arjen keskelle. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja vihersalaattia.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
sipuli
1 pkt
pekonia
1 dl
½ dl
korppujauhoja
400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
1 pieni
kananmuna
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl
lehtipersiljaa

Kastikkeeseen

2 dl

Viimeistelyyn

tuoreita yrttejä

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja pekoni. Paista pannulla, kunnes sipuli on kuullottunut ja pekoni rapsakka.
  2. Sekoita kantarellikastike, korppujauhot, jauheliha, kananmuna ja mausteet kulhossa.
  3. Lisää hiukan jäähtynyt sipuli-pekoniseos lihapullataikinaan.
  4. Pyöritä taikinasta kostututetuin käsin 10 - 12 lihapullaa ja paista pannulla omassa rasvassaan kauniin ruskeiksi koko ajan käännellen. Lihapullien ei tarvitse tässä vaiheessa olla läpikypsiä.
  5. Lisää pannulle loppu kantarellikastike ja huuhtele tölkki pienellä tilkalla vettä.
  6. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
  7. Viimeistele kastike tuoreilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
175 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.